Tess

Technische natuurkundige met veel bijleservaring

Mijn naam is Tess van Berkum en ik ben 20 jaar oud. Ik ben tweedejaars Technische Natuurkunde student aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik werk bij StudieBlik als huiswerkbegeleider en bijlesleerkracht voornamelijk in de exacte vakken. Ook ben ik werkzaam bij Eindsprint als examentrainster, om leerlingen voor te bereiden op hun eindexamen.

Bijles geven doe ik al sinds mijn 15e, ik ben hiermee begonnen op de middelbare school. Toen ben ik er achter gekomen dat ik dit werk ontzettend leuk vind om te doen. Ik vind het heel mooi om te zien dat de leerlingen ook daadwerkelijk vooruit gaan na bijles te hebben gehad. Ze krijgen meer vertrouwen in hun eigen kunnen en worden daardoor ook zelfverzekerder. Ik ben er om ze te helpen met hun huiswerk of voor te bereiden op toetsen, maar wat je uiteindelijk er voor terug krijgt is zo veel meer.

Aangezien de exacte vakken in mijn straatje liggen, ga ik bij Studieblik voornamelijk de exacte vakken op mij nemen. Ik ga de leerlingen bepaalde methodes aanleren om de moeilijke vraagstukken zo makkelijke mogelijk op te lossen. Dan wordt de super lastige wiskunde vraag opeens niet zo super lastig meer.

Tess van Berkum - Technische Natuurkundige met veel bijleservaring bij StudieBlik Groningen