Taal

Bijspijkeren, inhaalslag maken of verdiepen?

Taal en spelling bij StudieblikTaalknobbels zijn zeldzaam. Dit houdt dus ook in dat we de regels van de taal gewoon moeten leren. Dit geeft ook houvast, en wanneer we dit eenmaal weten, kunnen we hier ook een hoop hele leuke dingen mee doen. De Nederlandse taal is één van de moeilijkste talen van Europa en dit houdt dus ook in dat we hier al vroeg actief aandacht aan moeten besteden. En als het op school net niet, of helemaal niet zo goed lukt, dan kunnen wij hulp bieden.

Lezen

Uw zoon of dochter heeft moeite met lezen. Het lastige met lezen is, dat wanneer een kind hier niet zo goed in is, hij of zij hier vaak ook geen plezier aan beleeft. En dat is zo ontzettend jammer, want met lezen kunnen kinderen hun wereld enorm verrijken en omdat je je leestempo vooral verhoogt door juist meer te lezen.
Bij StudieBlik proberen we leuke stukken tekst te vinden waar kinderen weer plezier aan beleven. En omdat het best spannend kan zijn om voor te lezen, hebben we bij StudieBlik een hoop aantal boeken dubbel, zo hoeven wij niet letterlijk ‘over de schouder mee te kijken’ en dit kan net dat extra vertrouwen geven.

Spelling

Spelling is een belangrijk onderdeel van het onderwijs, en van het hele leven. Door alle bomen zien we soms het bos niet meer. En dat is niet gek, want de Nederlandse taal is best ingewikkeld, en we hebben dan ook erg veel spellingregels.
Bij StudieBlik kunnen we alle spellingregels behandelen. Van de hoofdletter tot de accent circonflexe (het dakje ^), alles komt aan bod. Dit proberen we dan ook altijd weer op een manier te doen die goed bij het kind past. Het moet leuk blijven bij StudieBlik.