Rekenen

Bijspijkeren, inhaalslag maken of verdiepen?

RekenenRekenen is niet meer wat het was. Het rekenonderwijs is de afgelopen jaren veranderd en dit kan ervoor zorgen dat u geen idee heeft waar uw zoon of dochter het over heeft op het moment dat er vragen komen. Het wordt dus steeds lastiger om met ‘boeren verstand’ leerlingen uit het basisonderwijs te helpen. Daarnaast moet u als ouder ook vooral de ruimte hebben om lekker ouder te zijn, en geen juf of meester van uw kind.

Dit stukje kunnen wij ondervangen. Met een aanpak op maat gaan wij aan de slag met de onderdelen waarbij het niet zo lekker loopt. Heeft uw zoon of dochter een fikse achterstand? Dan gaan we bijvoorbeeld in overleg met de school starten met een niveau lager, om zo de basis weer stevig te krijgen. Zijn er slechts een aantal punten waarop uw zoon of dochter vastloopt? Dan gaan we in overleg deze onderdelen aanpakken. We doen er alles aan om een passende aanpak te vinden. In de meeste gevallen doen we dit in overleg met de leerkracht van het kind. Het is voor kinderen van belang dat alle neuzen dezelfde kant op staan, en dat we van elkaar weten waar we mee bezig zijn. Overleg met leerkrachten wordt dan ook in veel gevallen aangeraden, uiteraard gebeurt dit wel altijd in overleg en met toestemming van de ouders.

En om het allemaal vooral ook leuk te houden, hebben we bij StudieBlik zelfs een echte rekenkoffer! Hier zitten allemaal spelletjes in waarmee we bepaalde rekenonderdelen kunnen oefenen. Echt vet leuk!